torsdag, mars 22, 2007

Yalumba!

Torsdag, lite större budget på vinkontot. Fast idag dricker vi ett vin som vi har fått, av Rolf. Yalumba Shiraz Viognier (2004). Spännande! Först tyckte jag att det smakade smör. Sen när det blev lite varmare smakade det lite kola.

Tillsammans med lite ryggbiff och sötpotatis, palsternacka och underbart vitlökssmör, som min älskade fru hade gjort, kom det fram ännu fler smaker. En ny för varje klunk. Peppar, lakrits, vanilj. Ett ganska komplext vin men ändå lättillgängligt och lättdrucket =))

1 kommentar:

Anonym sa...

Vitt vin i carbonara:
Stek pancetta (bacon) tillsammans med lök, vitlök och svartpeppar i en liten klick smör på medel/svag värme. Det ska inte få för mycket färg. Tillsätt ungefär 1–1,5 dl vitt, torrt vin. Låt koka in tills det återstår ungefär en matsked vätska+baconlökmix. slå på 1 dl grädde. Höj värmen, låt koka upp snabbt slå i aldentekokt pasta. Rör ner riven parmesan och hackad, färsk basilika.
Dagens kvällsmat blir varma mackor med västerbotten och proscuito. Vin: Barone Ricasole 2005 Formulæ.
HADETGOTT///